duminică, 28 februarie 2010

Secretele unui corp perfect

Probabil ca faci doar doua tipuri de antrenamente: de forta si cardio. E OK daca vrei sa arati bine si sa poti alerga fara probleme o distanta oarecare, insa insuficient daca vrei cu adevarat sa poti fi numit "in forma".Sa ne gindim la un atlet de top: de exemplu, un baschetbalist.in programul lui de antrenament exercitiile pliometrice si cele pentru agilitate, el va reusi cu usurinta sa faca rasuciri, sa sara si sa si fenteze adversarii, deplasindu-se printre ei ca un titirezsi cele pentru agilitate, el va reusi cu usurinta sa faca rasuciri, sa sara si sa si fenteze adversarii, deplasindu-se printre ei ca un titirez.

ar pentru ca face si stretching, riscul de accidentare in timp ce alearga spre cosul advers printre cei care incearca sa-i sute mingea e mult mai redus. Bineinteles, tu nu esti un sportiv de top, insa daca si antrenamentul tau va fi construit tot pe baza celor 5 elemente principale - forta, rezistenta la efort, texibilitatea, agilitatea si puterea - vei reusi sa fii in forma, asa cum ti-ai dorit.

Primul pas: pregateste-ti un instrument de scris si fa testele urmatoare, ca sa vezi in ce stare esti acum. Te va ajuta sa iti alcatuiesti un program de antrenament pe baza celor 5 elemente amintite, incit sa ajungi intr-o forma fizica de invidiat, pe care sa o mentii toata viata.

Indicatii: Aceste teste au scopul sa evalueze nivelul tau de pregatire fizica, luind in considerare 5 parametri. Noteaza-ti rezultatele. Ele te vor ghida in alcatuirea antrenamentului, pentru care gasesti indicatii in paginile urmatoare. Repeta testele la fiecare 4-6 saptamini pentru a vedea daca progresezi sau bati pasul pe loc. in functie de rezultate, fa ajustarile necesare pentru a ajunge unde iti doresti.

Forta

Flotari

Ia pozitie de totare si fa cit de multe poti. Toate repetarile trebuie facute respectind forma corecta de executie. Daca incepi sa trisezi, poti sa consideri ca ai terminat seria.
Scor: Recrutii de top din armata fac 68 de totari in 2 minute. Ai un tren superior slab dezvoltat daca nu poti face macar 40-50 de repetari in acest interval de timp.

Abdomene

Asaza-te pe spate cu talpile lipite de podea, genunchii indoiti la 90˚ si miinile plasate pe coapse. Ridica trunchiul prin texia soldurilor, in timp ce miinile aluneca spre genunchi, apoi revino la pozitia de start. Executa cit de multe repetari poti face intr-un minut, mentinind permanent talpile pe podea.
Scor: Un scor de 40 de repetari pe minut = ai un trunchi puternic. Media celor mai multi barbati este de de 35 repetari pe minut.

Genufexiuni

Din pozitie verticala, cu trunchiul drept, tecteaza genunchii si coboara pina cind coapsele sint paralele cu solul. Revino printr-o miscare lenta la pozitia de start si repeta. Continua pina obosesti sau nu mai poti face repetarile corecte. Scor: 31-34 de repetari = forta picioarelor tale se incadreaza in medie. Daca poti face 45 de repetari, atunci intri in categoria "excelent".

Rezistenta cardiovasculara la efort

Test de urcare pe prag 3 minute: Fa-ti rost de un prag de 30-35 cm inaltime sau o cutie solida. Mentine un ritm in patru timpi, urcind si coborind pe prag timp de 3 minute. Odihneste-te 1 minut si apoi masoara-ti pulsul timp de 30 s. Acum inmulteste rezultatul cu 5,6 si imparte rezultatul la 18.000 (durata unui exercitiu in secunde inmultita cu 100). Acesta este scorul testului.
Scor: Cu cit e mai bun scorul, cu atit e mai eficient sistemul tau cardiovascular. Daca ai obtinut un scor intre 60 si 100, atunci esti in forma.

Flexibilitatea

Test de texibilitate: Pune o rigla de 30 cm pe o cutie, astfel incit jumatate din ea sa fie in afara cutiei. Asaza-te pe podea cu picioarele intinse si talpile (goale) sprijinite de partea din fata a cutiei, de-o parte si de alta a riglei. Cu miinile suprapuse si picioarele perfect intinse, apleaca-te in fata cit de mult poti.

Mentine intinderea si noteaza distanta dintre virfurile degetelor de la miini si de la picioare. (Daca te opresti inainte de a trece de virfurile picioarelor, numerele vor fi negative, in schimb daca treci, numerele vor fi pozitive.) Scor: Daca te poti intinde intre 5 si 15 cm peste virfurile degetelor de la picioare, atunci esti texibil. Peste 15 cm, atunci esti chiar elastic.

Agilitatea

Test de viteza: Trage doua linii pe podea la 3 m distanta una de cealalta si asaza doua carti usoare dupa linia mai departata (linia 2). Asaza-te pe linia 1 si efectueaza urmatoarea secventa:

  1. Porneste cronometrul. Sprinteaza spre linia 2 si ia o carte.
  2. Sprinteaza inapoi la linia 1 si lasa cartea in spatele liniei.
  3. Sprinteaza acum spre linia 2, ia a doua carte si revino la linia 1. (Opreste cronometrul.)

Scor: Sub 10 secunde esti rapid. Sub 9 secunde = supersonic.

Puterea (Capacitatea pliometrica)

Saritura verticala: Uda-ti degetele miinii drepte si stai cu partea dreapta a corpului atingind un perete. Ridica bratul drept si marcheaza cel mai inalt punct pe care il poti atinge. Uda-ti din nou degetele si revino la pozitia anterioara. De aceasta data sari cu ambele picioare si ridica bratul drept atingind peretele. Sari de 3 ori si noteaza cea mai inalta saritura. Saltul vertical il cuantifici masurind diferenta in centimetri dintre cele 2 semne.

Scor: Numarul magic e 50 cm. Daca reusesti sa sari atit de mult, atunci esti intr-o forma fizica foarte buna. Esti dezamagit de rezultate sau ai trecut toate testele cu brio (in acest caz, stim ca ai trisat)? Probabilitatea maxima e ca te gasesti undeva pe la mijloc. La asta ne asteptam si noi.

E motivul pentru care vom face ceva ce profesorii tai nu au facut niciodata: iti vom da raspunsurile la testul de luna viitoare. Raspunsurile sint, desigur, exercitii fizice. Fiecare dintre cei 5 "stilpi de sustinere" ai formei fizice are propriul sau set de exercitii, insa toate astea pot fi amestecate astfel incit sa rezulte un antrenament saptaminal complet. Pur si simplu urmeaza recomandarile corespunzind scorulului obtinut si vei avea corpul la care visezi.

2 comentarii:

  1. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu era să vizitez un jucător de vrăji, pentru că și el a funcționat. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {ogunomospellcaster@gmail.com}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Așadar, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {ogunomospellcaster@gmail.com}
    De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
    1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
    2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
    3 Curățarea rupturii articulației.
    4 herpes vindecă ierburi.
    5 feluri de orez jeleu.
    6 HPV leac de plante medicinale.
    7 Vindecarea diabetului.
    8 recuperează-ți fostul.
    9 Vraja sarcinii.
    10 cura HTP.
    11 Vindecarea aerului hepatitic.
    12 Covid 19 coronia vires cure.
    13) Tratamentul astmului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Căsătoria mea mergea atât de bine când soțul meu a început brusc să aibă relații matrimoniale suplimentare cu secretara sa și când am aflat că nu vine acasă. Am început să caut ajutor pentru că nu pot crește copii singuri și apoi l-am întâlnit pe atotputernicul doctor Charles care mi-a spus să nu-mi fac griji și că îmi va restabili căsătoria. Așa a vrăjit și soțul meu a venit la mine pledând pentru tot ce a făcut în spatele meu. Mulțumesc Atotputernicului Doctor Charles Ești un om de cuvinte!

    E-mail: doctorcharlesspellword99@gmail.com sau WhatsApp lui la +27638477619

    RăspundețiȘtergere